CERTIFIKATEN

 

De Ecovas plantpot is een nieuwe ontwikkeling voor de sierteelt en boomkwekerij. Deze pot is uitermate geschikt voor het kweken van zowel kamer- als tuinplanten.

De Ecovas plantpot wordt vervaardigd uit een nieuwe, biologisch afbreekbare kunstof. Dit biopolymer wordt gewonnen uit hernieuwbare grondstoffen, plantaardige olie.

een natuurlijke pot voor een natuurlijk product
De Ecovas plantpot wordt geproduceerd door middel van spuitgieten. Het gebruikte biopolymeer laat toe een stabiele, dunwandige pot te vervaardigen. Deze eigenschappen maken dat de Ecovas plantpot gebruikt kan worden op dezelfde wijze als een klassieke pot uit polypropyleen. Ecovas is stabiel en elastisch, kan gestapeld worden en is betrouwbaar in gebruik op de inpotmachine.
Het gebruikte materiaal is in een composteringsinstallatie volledig biologisch afbreekbaar en behaalde daardoor het OK Compost-label van AIB-Vinçotte. (Belgium).
Afhankelijk van het gebruik en de gewenste eigenschappen kan de samenstelling van het materiaal gewijzigd worden. Standaard potten zullen bij gebruik weinig of geen afbraak kennen in de kwekerij. Dit maakt de Ecovas plantpot uitermate geschikt voor het opkweken en verhandelen van kamerplanten.