Ecologisch verantwoord werken

De OK Biodegradable SOIL gecertificeerde producten worden voornamelijk gebruikt in de land- en tuinbouw. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Ecovas plantpotten en ons BioFilm gamma.
Deze producten moeten niet noodzakelijk snel verdwijnen. Afhankelijk van de toepassing kan hun gebruik tot enkele jaren oplopen.

Een goed voorbeeld van een toepassing van een OK Biodegradable SOIL gecertificeerd product is mulchfolie. Afhankelijk van de samenstelling kan de levensduur van een mulchfolie varieëren van enkele maanden tot enkele jaren.
Steeds is het de bedoeling dat de folie na zijn werkzame periode niet moet opgeruimd worden. Dit is een zeer belangrijke meerwaarde.
De certificatie OK Biodegradable SOIL waarborgt de gebruiker dat het product, ook bij lage temperaturen, op een natuurlijke manier zal verdwijnen. En dit zonder het milieu negatief te be´nvloeden. Er wordt geen schadelijk residu achtergelaten.

Van producten die OK Compost gecertificeerd zijn, is niet bewezen dat deze bij lage temperatuur afbreken. Deze materialen dienen namelijk afgevoerd te worden naar een industrieële installatie, waar ze gecomposteerd worden aan een temperatuur van 60°C. Ook is het verwerkingsmilieu veel agressiever dan een normale bodem.

Gecertificeerd "OK Biodegradable Soil"
=
Om alle misverstanden te vermijden, drukken wij dan ook in continu proces het OK Biodegradable Soil logo in het midden van de folie.