CERTIFIKATEN

 

BioFilmSylva is een biologisch afbreekbare folie die gebruikt wordt daar waar een langdurige onderdrukking van onkruiden gewenst is. Wanneer de beplanting zich gevestigd heeft zal de film verder afbreken.
Dankzij het gebruik van BioFilmSylva worden bodemvervuiling en visuele vervuiling vermeden.
De te verwachten werkingsduur van de film bedraagt ongeveer drie opeenvolgende groeiseizoenen. Plaatselijke omstandigheden kunnen een invloed hebben op de levensduur.

Ecologisch verantwoord werken

BioFilmSylva wordt gebruikt zowel bij openbare werken, bosbouw als tuinaanleg.
De afbreekbare folie wordt volgens conventionele methoden op het terrein aangebracht. Dit kan dus zowel met de hand als met speciaal gebouwde afrolsystemen gebeuren. De verankering gebeurt door het ingraven van de folie, balast-methode, of door gebruik te maken van biologisch afbreekbare grondpennen. Na het plaatsen van de folie worden planten aangebracht in uitgesneden openingen. De openingen worden met een scherp voorwerp gesneden. Afhankelijk van de plaatselijke toestand zal de film gemakkelijk drie groeiseizoenen onkruiden onderdrukken.

Gecertificeerd "OK Biodegradable Soil"
Wanneer de beplanting sterk genoeg is en geen last meer heeft van de concurrentie van onkruiden, zal de folie stilletjesaan worden afgebroken door het actieve bodemleven. Na enkele jaren is de folie volledig afgebroken en omgezet tot compost. Gegarandeerd geen residu in de bodem. Het certificaat OK Biodegradable Soil, uitgereikt door Vinçotte, staat hiervoor garant.

OK Biodegradable SOIL gecertificeerde producten worden voornamelijk gebruikt in de land- en tuinbouw. Deze producten moeten niet noodzakelijk snel verdwijnen. Soms moeten ze enkele jaren meegaan.
Producten die zijn gecertificeerd in het kader van OK Biodegradable SOIL waarborgen immers de biologische afbreekbaarheid in een natuurlijke bodemomgeving, ook bij lage temperaturen. De grote meerwaarde van biologisch afbreekbare producten is dat er dus geen inspanning vereist is om ze na gebruik te verwijderen. Er is immers bewezen dat ze ter plaatse biologisch afgebroken worden en geen enkele negatieve invloed op het milieu hebben.
De producten die enkel gecertificeerd zijn voor OK compost, zijn producten die enkel composteren in industriŽle composteer-installaties bij temperaturen van 55 tot 60įC. Dit betekent dat producten die enkel voor OK compost gecertificeerd zijn niet zo maar onder alle omstandigheden afgebroken worden.
folder en technische fiche

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

een voorbeeld in de agroforestry